Klantbeoordelingen ⭐⭐⭐⭐⭐ (4,9/5) Grootste assortiment biologische wijn en drank Gratis verzending vanaf €65 Binnen 1 werkdag verzonden

Over ons

Over ons

Biologische Wijn en Drank

Het grootste assortiment biologische wijn, likeur en sterke drank vind je bij De Groene Slijter. Al bijna 20 jaar leveren we met plezier dranken van hoge kwaliteit die stuk voor stuk biologisch gecertificeerd zijn.

Waarom biologisch?

Bij de productie van biologische dranken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. De grondstoffen die gebruikt worden, bijvoorbeeld de druiven voor wijn of de granen voor alcohol, worden verbouwd zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Biologische landbouw is gebaseerd op de principes van de teelt in een levende, evenwichtige bodem, houdt rekening met de natuurlijke cycli van het biologisch leven en heeft respect voor het milieu.

Verder wordt regelmatig de grond bewerkt, zowel om deze onkruidvrij te houden als voor verluchting. Pesticiden en herbiciden zijn hierbij verboden. De bemesting vindt plaats met compost, zeewier, rotspoeder en organische meststoffen. Ziektebestrijding vindt plaats zonder fungiciden of pesticiden. Wijnboeren die al vele jaren geleden zijn overgegaan op biologische wijnbouw hebben gemerkt dat de wijnstokken zelf resistent worden tegen verschillende schimmels. Dit komt doordat bij biologische wijnbouw de planten de kans krijgen hun auto- immuunsysteem in te zetten tegen ziektes.

Natuurlijk valt over smaak te twisten en zeker over wijn, whisky of gin, maar biologische gewassen staan langer op het land en zijn hierdoor veel voller van smaak. Daarom kiezen wij voor uitsluitend biologisch gecertificeerde dranken.

De Groene Slijter (alias Sundara) beschikt over een Skal-certificering. Stichting Skal Biocontrole is het zelfstandig bestuursorgaan dat toezicht houdt op de biologische productie in Nederland.

Bekijk ons assortiment ➔
De Groene Slijter

Viñedos Emiliana (Chili)

Wie zijn wij?

Pieter Nuiten - De Groene Slijter

Pieter Nuiten, Eigenaar

Zeventien jaar geleden ben ik begonnen met de verkoop van biologische wijn aan de horeca. Meerdere passies kwamen hiermee samen: de liefde voor wijn, de affiniteit voor biologische producten en mijn betrokkenheid bij de horeca. In het begin lag de nadruk op het leveren van biologische wijn in de omgeving van Nijmegen. Dit is in de loop der jaren veranderd in een enorm assortiment biologische wijn, likeuren en sterke dranken en wij leveren inmiddels door heel Nederland en België aan de horeca, vakhandel en particulieren. Hoewel het uitgangspunt ‘biologisch gecertificeerd’ is, blijft de bepalende factor altijd de smaak. Het is mijn taak om hier de krenten uit de pap te kiezen en alleen de producten te selecteren die voldoen aan onze standaard.

Max Nuiten, Leveringen, Acquisitie & Online

Sinds kort maak ik met veel plezier deel uit van de Groene Slijter. Aangezien Pieter over alle denkbare kennis van biologische wijn beschikt, stort ik me meer op onze biologische gedistilleerde dranken. Dat ik whisky lekker vond wist ik wel, maar dat er zo’n wereld achter schuil gaat maakt het alleen maar leuker. En dan heb ik het nog niet gehad over rum, gin, grappa, calvados en cognac.

Naast het leveren van dranken en het onderhouden van klantcontact, houd ik me ook bezig met onze website en social media. Met een achtergrond in ICT en Social Media, vind ik het altijd een boeiende uitdaging om onze online aanwezigheid te versterken.

Wie weet tot snel!

X