Alles 100% biologisch       Gratis verzending vanaf €75       Binnen 1 werkdag verzonden      ⭐⭐⭐⭐⭐ (4,9/5) Klantbeoordelingen

Over ons

Over ons

Biologische Wijn en Drank

Het grootste assortiment biologische wijn, likeur en sterke drank vind je bij De Groene Slijter. Al bijna 20 jaar leveren we met plezier dranken van hoge kwaliteit die stuk voor stuk biologisch gecertificeerd zijn.

Wat ons drijft

Voor ons, Pieter en Max, is biologisch geen modewoord, het is een bewuste keuze die invloed heeft op zowel de kwaliteit van onze producten als de gezondheid van onze planeet. Onze passie voor biologische wijn en dranken is geïnspireerd door ons respect voor de natuur en de wens om zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen binnen te krijgen.

Deze filosofie zien we terug bij de boeren met wie we samenwerken. Zij gaan verder dan het simpelweg vermijden van chemische toevoegingen. Ze creëren een levende, evenwichtige bodem en werken in harmonie met de natuurlijke cycli van het land, waardoor de grond en de gewassen gezonder zijn.

Producten waar we trots op zijn

Die toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit zie je terug in ons assortiment. Over smaak valt te twisten, zeker als het om wijn, whisky of gin gaat. Maar doordat biologische gewassen langer op het land staan, zijn ze voller van smaak.

Skal-certificering

Elk product in ons assortiment is Skal-gecertificeerd, hét keurmerk dat toezicht houdt op biologische productie in Nederland. Dit betekent dat je niet alleen geniet van een heerlijk glas, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.

Bekijk ons assortiment ➔
De Groene Slijter

Viñedos Emiliana (Chili)

Wie zijn wij?

Pieter Nuiten - De Groene Slijter

Pieter Nuiten

Zeventien jaar geleden ben ik begonnen met de verkoop van biologische wijn aan de horeca. Meerdere passies kwamen hiermee samen: de liefde voor wijn, de affiniteit voor biologische producten en mijn betrokkenheid bij de horeca. In het begin lag de nadruk op het leveren van biologische wijn in de omgeving van Nijmegen. Dit is in de loop der jaren veranderd in een enorm assortiment biologische wijn, likeuren en sterke dranken en wij leveren inmiddels door heel Nederland en België aan de horeca, vakhandel en particulieren. Hoewel het uitgangspunt ‘biologisch gecertificeerd’ is, blijft de bepalende factor altijd de smaak. Het is mijn taak om hier de krenten uit de pap te kiezen en alleen de producten te selecteren die voldoen aan onze standaard.

Pieters Favoriete Dranken

Witte wijn: Piedra Verdejo Rueda

Rosé: Croix de Basson Rosé

Rode wijn: Tardieu Rasteau Vieilles Vignes

Likeur: Biostilla Amore Eterno

Sterke drank: Cherry Rocher Pastis

Max Nuiten

Met veel plezier maak ik deel uit van de Groene Slijter. Omdat Pieter over al over een hele hoop kennis van biologische wijn beschikt, stort ik me meer op onze biologische sterke dranken. Dat whisky lekker is, had ik al door, maar de enorme wereld die erachter schuilgaat, maakt het helemaal interessant. En dat geldt natuurlijk voor veel dranken, denk aan cognac, calvados en grappa.

Doordat we een klein bedrijf zijn, houd ik me al snel bezig met van alles en nog wat. Naast het leveren van dranken en het onderhouden van klantcontact, draag ik ook regelmatig de pet van webmaster en social media manager. Ik vind het dan ook een boeiende uitdaging om onze mooie producten bij een een grotere doelgroep op de radar te krijgen.

Max’ Favoriete Dranken

Witte wijn: Fasoli Soave

Rosé: Domaine Pinchinat Venus Rosé

Rode wijn: Tre Pini Primitivo Piscina delle Monache

Likeur: Walcher Amaretto di Mattia

Sterke drank: Jean-Luc Pasquet L’Organic 10

X