Gratis verzending vanaf 65 euro Gratis verzending binnen Regio Nijmegen Levering binnen 48 uur Al onze producten zijn biologisch gecertificeerd

Biologische druiven wijngaard

Over

De Groene Slijter

De Groene Slijter is leverancier van biologische wijn, likeur en sterke dranken. Al 15 jaar zijn wij actief in Nederland en België.

Waarom biologisch?

Bij de productie van biologische dranken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. De grondstoffen die gebruikt worden, bijvoorbeeld de druiven voor wijn of de granen voor alcohol, worden verbouwd zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Biologische landbouw is gebaseerd op de principes van de teelt in een levende, evenwichtige bodem, houdt rekening met de natuurlijke cycli van het biologisch leven en heeft respect voor het milieu.

Verder wordt regelmatig de grond bewerkt, zowel om deze onkruidvrij te houden als voor verluchting. Pesticiden en herbiciden zijn hierbij verboden. De bemesting vindt plaats met compost, zeewier, rotspoeder en organische meststoffen. Ziektebestrijding vindt plaats zonder fungiciden of pesticiden. Wijnboeren die al vele jaren geleden zijn overgegaan op biologische wijnbouw hebben gemerkt dat de wijnstokken zelf resistent worden tegen verschillende schimmels. Dit komt doordat bij biologische wijnbouw de planten de kans krijgen hun auto- immuunsysteem in te zetten tegen ziektes.

Natuurlijk valt over smaak te twisten en zeker over wijn, whisky of gin, maar biologische gewassen staan langer op het land en zijn hierdoor veel voller van smaak. Daarom kiezen wij voor uitsluitend biologisch gecertificeerde dranken.

De Groene Slijter (alias Sundara) beschikt over een Skal-certificering. Stichting Skal Biocontrole is het zelfstandig bestuursorgaan dat toezicht houdt op de biologische productie in Nederland.

Bekijk ons assortiment ➔
De Groene Slijter

Viñedos Emiliana (Chili)

Wie zijn wij?

Pieter Nuiten - De Groene Slijter

Pieter Nuiten, Eigenaar

Vijftien jaar geleden ben ik begonnen met de verkoop van biologische wijn aan de horeca. Meerdere passies kwamen hiermee samen: de voorliefde voor wijn, de affiniteit voor biologische producten en mijn betrokkenheid bij de horeca. In het begin lag de nadruk op het leveren van biologische wijn in de omgeving van Nijmegen. Dit is in de loop der jaren veranderd in een enorm assortiment biologische wijn, likeuren en sterke dranken en wij leveren inmiddels door heel Nederland en België aan de horeca, vakhandel en particulieren. Hoewel het uitgangspunt ‘biologisch gecertificeerd’ is, blijft de bepalende factor altijd de smaak. Het is mijn taak om hier de krenten uit de pap te kiezen en alleen de producten te selecteren die voldoen aan onze standaard.

Gijs van Nistelrooij - De Groene Slijter

Gijs van Nistelrooij, Leveringen en acquisitie

Met veel plezier breng ik wijnen en dranken naar onze klanten. Ik kom dan op al die mooie horecaplaatsen en ook al zijn ze dan vaak nog gesloten, zie ik al de bedrijvigheid voor de dag die staat te beginnen. Tijdens de gesprekken met onze klanten hoor ik graag of ze nog tevreden zijn of wensen hebben. Noem het accountmanaging maar ik noem het liever liefde voor het product en gezonde interesse naar het wel en wee van onze klanten. Daarnaast zoek ik ook graag naar nieuwe klanten, zoals nieuwe horecaconcepten maar ook gevestigde namen die goed passen bij de visie van De Groene Slijter. We zijn er ook voor de slijterijen en andere retailzaken en ik praat graag met deze vakmensen over onze dranken en de mogelijkheden die er voor hen zijn om hun klanten nog beter te kunnen helpen.

De laatste jaren heb ik ook de mogelijkheid gehad me verder te gaan verdiepen in gedistilleerde dranken.  Hetgeen geresulteerd heeft in het grootste en breedste assortiment van Nederland. Ik ben zeer trots op dit assortiment en ik laat onze klanten graag zien en proeven wat we in huis hebben. Ook  train ik het personeel in deze dranken zodat ze weten van de oorsprong en de productiewijze van deze dranken en uiteraard hoe deze smaakt. Ons assortiment blijft groeien en ik ben blij dat we goed en rechtstreeks contact hebben met mooie producenten als Da Mhile uit Wales, Koval uit Chicago, Guy Pinard uit Frankrijk en uiteraard producenten uit Nederland zoals The Stillery, Thoob en BioSpirits.